מרצה

השאלה: בס"ד
שלום כבוד הרב,
אני סטודנטית במכללה דתית.
היום נכנסתי לחדר לימוד ורציתי להשתמש במחשב וראיתי שהמייל של המרצה שלי פפתוח ובדיוק בסרט דוקומנטרי שרציתי להראות לאמא שלי מזמן. בלי לחשוב פעמיים ביצעתי את פעולת השלחה אלי.
חשוב לי לומר שהמרצה מכירה אותצי ואם הייתי מבקשת ממנה לפני היא היית המסכימה לשלוח לי את הסרט.
אני מאוד מתחרטת על המעשה, הוא נעשה בלי מחשבה ואם הייתי חושבת לא הייתי מעיזה...
השאלה שלי היא כזאת.
אני פוחדת להתודות לפניה אני לא יודעת איך היא תגיב. ואני פוחדת שהמכללה תעניש אותי בצורה כלשהי וזה ידפוק אותי...
מצד שני אני מרגשיה שהמצפון שלי לא נקי.
מה לעשות?
אם אפשר בבקשה שהשאלה לא תפורסם באתר...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 11:57:22 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם הסרט נמצא באינטרנט אין כל בעיה בשליחה, ומכיוון שפעולה זו איננה גורמת לנזק אלא לטוב, נראה שכל אדם מסכים שיעשו ברכושו דברים טובים כשזה לא מפריע לו ולא מפחית את ערך הדבר. הגמרא אומרת וכן נפסק להלכה שאדם רוצה שיעשו מצוות בממונו, ובלבד שלא יפסד הדבר. כאן השליחה עצמה איננה מפחיתה את ערך המחשב, ואם הסרט מועיל נראה שאפשר לעשות זאת. אלא שבמחשב יש בעיה שמא הכניסה תביא את הנכנס לראות דברים וקבצים שבעל המחשב לא רוצה שיראו זרים, וכאן ישנה בעיה. על כן נראה לי שאפשר לגשת למרצה ולומר זלא הייתה כל הסתכלות אלא שליחת הדואר, ואני מקווה שהיא תבין זאת ולא יהיו כל בעיות.