מקרא מפורש ועוד כמה שאלות

השאלה: שלום וברכה,

זו פעם שלישית שאני שואלת (וסליחה על הטרדה) אבל עוד טרם קיבלתי מענה:

האם מותר להתקין בית מזוזה שנשרף בשבת? עשיתי בסטודיו בית מזוזה ואחת העובדות הדליקה בשבת את התנור... יש דרך להכשיר אותה?

מותר "לעבוד" על אנשים או שזה נחשב לענות ברעך עד שקר? ואם מתכוונים לגלות את הבדיחה בסוף המתיחה?
אם עובדים על מישהו ומתכוונים לגלות לו זמן ארוך אחרי זה שמדובר במתיחה זה חטא?

בנוסף, אני מחפשת מקרא מפורש לחומשים של רש"י והרמב"ן, שיהיו פירושיהם באותו הספר. רצוי שהוא יהיה קטן ונייד. יש לכם שם של ספר כזה\ חנות שמוכרת\ אתר אינטרנט (אני לא מצאתי משהו שעונה להגדרות)?

בתודה רבה מראש,
אתם עושים מצווה גדולה!

גמר חתימה טובה ושנת עשייה מבורכת!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 7:52:15 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם שרפו את בית המזוזה בעבורך לא כדאי להשתמש בה, אולם אם היא עשתה זאת לעצמה אפשר להשתמש בבית מזוזה זה.
ב. "מתיחות" שהן שקר ללא תועלת אין להם היתר. לפעמים מתירים שקר לתועלת, אבל יש לכך תנאים, אבל בשביל מתיחה אין להתיר כל שקר.
ג. יש חומשים מהדורת "מאור" קטנה.

כתיבה וחתימה טובה