מעשרות

השאלה: שלום עליכם.

לא ידעתי למי להפנות את השאלה ובאיזה קטגורייה מדובר, מצטער אם זה לא מתאים.

יש לי מספר שאלות בנוגע למעשרות בכספים.

1. נגיד קיבלתי כסף מתנה סתם ככה או מתנה ליומהולדת, צריך/חייב לעשר אותו?

2. אם קניתי משהו שעולה יקר ולאחר שהשתמשתי בו, אני מוכר אותו.
*התייחסו לשאלה משתי בחינות:
א. המוצר נקנה מכסף לא מעושר(של הוריי), ועכשיו אני מוכר אותו.
ב. המוצר נקנה מכסף מעושר, ועכשיו אני מוכר אותו.
צריך/חייב לעשר את הכסף שקיבלתי מהמכירה?

3. נגיד עישרתי סכום כסף, ויש לי בצד כסף שלי שהוא מעושר לאחר מכן מישהו ביקש ממני הלוואה של 100 שקל(הבאתי לו מעושר), והוא החזיר לי אחרי יום/שבוע/חודש מהכסף שלו(לא מעושר). צריך/חייב לעשר שוב את הכסף?

בברכה,
עמיר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 12:09:05 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. מכסף יש חובת מעשר.
2. לא משנה מה היה הכסף אם יש כאן פעולה מסחרית רווחית יש לעשר.
3. כנ"ל אין משמעות לכסף מעושר או לא, המעשר הוא מהכסף שהוא הכנסה כספית. לכן אם החבר החזיר חוב אין על כך חובת מעשר, מהות הכסף אין לה משמעות.