מעבר דירה בשלושת השבועות

השאלה: אנו צריכים לעבור דירה במהלך שלושת השבועות עקב עבודה חדשה של בעלי, והעתקת מקום מגורים בעקבות כך,
את הדירה אנו צריכים להעביר בכ"ב בתמוז,
האם עדיף להתחיל להעביר חלק מהציוד לפני י"ז בתמוז, מבחינה סמלית, ואת כל הציוד הנותר ביום כ"ב בתמוז?

כמו כן אנו לא מתכוונים לגור בדירה עד לאחר ט´ באב, אלא אצל ההורים,
אבל מעבר החפצים יהיה במהלך שלושת השבועות.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:36:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

רק פעולות שמחה נאסרו, אבל כשאין ברירה וחייבים לעבור דירה בארץ ישראל אפשר להקל, ובודאי אם לא תגורו בדירה אפשר להעביר את החפצים. עדיף להעביר לפני ר"ח מנחם אב.