מספר שאלות

השאלה: שלום וברכה

מספר שאלות שאשמח לתשובה עליהן

רציתי לדעת ראשית מהן הלכות נפילת אפיים: מתי נאמרות? האם בכל חודש אלול יש נפילת אפיים בכל ימי השבוע?האם מותר לאמרן בתפילת יחיד?

שנית- אני לומדת רחוק מביתי, ולכן צריכה לקום ב-05:45 בכל יום.
אין לי זמן לשחרית שכוללת וידוי בשני וחמישי מרבית הפעמים. האם מותר לקרוא שחרית באוטובוס בשינוי סדר התפילה כך שיצא שתפילות שצריך לאמרן מעומד אומר בבית ובאוטובוס אחזור לתפילות קודמות?

שלישית- מאיזו שעה עד איזו שעה נאמרות סליחות? האם יש שינויים בסליחות של יחיד?

רביעית- האם מותר באכילת פירות שנקנו מגוי כל עוד מופרשות מהן תרומות ומעשרות? וכך לגבי שאר מזון?

חמישית- בשנה שעברה לא הצלחנו להקים סוכה. אין לנו אמצעים לקנות אחת, אך חשבנו לקבע מוטות במבוק על הגדר שעל הגג, ושם להקים אחת. האם זה מותר? ואם לא- האם יש שיטה "ביתית" לבניית סוכה?

בתודה רבה מראש,

עליה´

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 8:22:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. נפילת אפים היא כל יום חול (מלבד: ר"ח, חגים, חודש ניסן וחודש תשרי לאחר יוה"כ) לאחר תפילת י"ח. קהילת אשכנז ממש נופלות על פניהם ואילו הספרדים אומרים בישיבה.
נפילת אפים גם יחיד אומרה, אבל מכיוון שהיא רשות על כן נשים לא נוהגות לאמרה בתפילה, אבל נשים שאומרות סליחות אומרות גם נפילת אפים.
2. נשים צריכות ג"כ לסמוך גאולה לתפילה, ועל כן העיקר שתאמר יחד קריאת שמע, אמת ויציב עד גאל ישראל, ותפילת י"ח. וידויים וכדו´ אפשר להקדים או לאחר.
3. סליחות אפשר לומר החל משעה 24:30. יחיד לא אומר יג מידות וכן איננו אומר קטעים בארמית.
4. אם גוי גידל פירות בשדהו והוא גם קטף ומכר לאחר מכן לישראל אין צורך בהפרשה נוספת.
5. מותר לעשות על הגג ובלבד שיהיו דפנות בגג וכן סכך למעלה, אבל אין חסרון בקנה במבוק.

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה