ממשפחת הכהנים

השאלה:

שבוע טוב אומרים עליי שאני ממשפחת הכהנים המשפחה שלי דואק אצל הוריי בכתובה רשום דואק בסוגריים כהן ואצל אח של אבי רשום רק דואק איך אני יודע מה אני
נ.ב
בת.ז רשום לי שמלי דואק

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 8:08:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה היא אם יש עדויות על כך שאמנם הסבא עלה לדוכן או מצבת קבורתו, או מסמך אחר שיכול להעיד על כהונת הסבא. כמו כן יש לברר שבמשפחה לא היו בהם חללים וכדו´, ז"א צריך לעשות על כך ברור מקיף עם עדויות. כמו כן השאלה למה צריך את הברור, דהיינו האם לנשואין או לעלות לדוכן. דהיינו אם זה לנשואין צריך ברור מעמיק בבית דין, ואם זה לנשיאת כפים, זו שאלה של הרב המקומי.