מכירת מזכרות לנוצרים

השאלה: רציתי לשאול :
איזו בעיה יכולה להיות במיזם כלכלי פרטי ,
אם במיזם הזה נמכרים לצליינים נוצרים ברחבי העולם (באמצעות האינטרנט וגם בדלפק במקום) בקבוקים של מים כביכול "קדושים" מהמעיין הסמוך לביתנו, שמימיו נחשבים קדושים במסורת הנוצרית בגלל הסיפור הנוצרי שנקשר אליו?
האם זה פסול עקב כך שיש בזה משום עידוד הפולחן הנוצרי?
האם זה פסול מכיוון שהמים לא באמת קדושים?
אך האם יש הצדקה לעשות את זה בכל זאת - כי זה בעצם עוזר לפרנסה?

הרבה תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 8:07:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע מה עושים עם המים הללו, האם מזים מהם או שופכים לאליל שלהם, או שמא שותים אותם?
נראה שאם שותים אותם אין בכך לפני עוור שהרי השתיה איננה עבודת אלילים, אלא הם שותים את המים בגלל טעותם. ואין בכך איסור מכירת דברים לעבודה זרה. אמנם אסרו למכור מים כדי שיטבילו בהם את המומרים (רמ"א ס´י קנא סעי´ א), אולם שם זה עבודה זרה ממש, ואילו כאן זה רק שהם ישתו בלא עבודה זרה, ועל כן נראה שאין לאסור מבחינה זאת.
אם חלילה מקטירים את המים או מביאים לכנסיות וכדו´ אזי יש איסור.
אולם גם לעניין השתיה שלא אסרנו למכור, עדיין נראה שאין למכור זאת כמים קדושים, דהיינו אין לכתוב עליהם שהם מים קדושים, שהרי בזה נותנים יד לסיפור השקר, ואסור לשקר.
אם אתם רוצים אפשר אולי על ידי מכירה לגוי ולפני דלפני אין איסור, על כן יתכן שאפשר למכור את המים לגוי ושהוא יעשה מה שרוצה. אולם נראה שליהודי אין לחזק את הסיפור על המים כאילו יש בהם קדושה.