מחשבה

השאלה: אפשר לצחוק על מישהוא בלב ורק בלב ולא לספר לאף אחד על זה ולחשוב עליו מחשבות רעות בלב אבל בלי שאף אחד לא ידע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 7:54:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא תשנא את אחיך בלבבך, יש איסור לשנוא את השני בלב בלא לספר לו על מה ולמה. דהיינו בכל דבר צריך לפנות לחבר ולספר לו את הבעיה שיש איתו וביחד יצליחו אי"ה לפתור את הבעיה. וכבר כתב הרמב"ם הלכות דעות פ"ב ה"ו, אסור לאדם להנהיג עצמו בדברי חלקות ופתוי, ולא תהיה אחת בפה ואחת בלב, אלא תוכו כברו והענין שבלב הוא שבפה, ואסור לגנוב דעת הבריות אפילו דעת הגוי.