לעשות או לא לעשות הפלה

השאלה: שמי מיכל חזן לפני שבועיים גיליתי שאני בהריון ואז בערב החג התחיל לי דימומים מוזרים בתל השומר הרופאה הבכירה אמרה לי שיש שק הריון ושק חלמון אבל עדיין לא רואים עובר ושאני צריכה לשכב במיטה במשך שבועיים אתמול לא הרגשתי כל כך טוב והלכתי למוקד והרופא אמר אהה דימומים זה הפלה טבעית אני ייתן לך כדורים כדי לנקות את מה שנשאר השאלה שלי היא אם זה היה הפלה טבעית למה שעשיתי היום בדיקה ביתית זה מראה לי שאני בהריון והאם אני צריכה לשתות או להקשיב לרופא ולסיים את ההפלה תעזרו לי אני מאד רוצה שיהיה לי תינוק אני חולמת עליו בלילה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:48:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שהקב"ה ישלח לך ברכה והצלחה בכל מעשיך.
א. הבדיקה שנעשית בבית איננה מדעית, כך שתשובותיה אינן מוחלטות, ובייחוד לא במקרה שלך.
ב. הכדורים הם תחליפי גרידא ומונעים לפעמים התערבות כירורגית. כך שיש לשקול היטב את המהלך, בשכר מול הפסד.
ג. נראה לי שעליך לפנות תחילה לרופא מומחה בתחום הגניקולוגיה, שיסביר לך את הנתונים האמיתיים של מה שעובר בגופך, ורק לאחר מכן אפשר יהיה להמשיך הלאה.

בהצלחה