כשרות

השאלה: אני מתכוון לקנות טוסטר אובן (תנור אפיה קטן)א. איך אפשר להכשיר אותו לפסח?
ב. לאחר אפית עוגה חלבית, האם ואיך אפשר להשתמש בו לאפית ירקות (פרוה) האמורים להאכל בארוחה בשרית.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:03:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. טוסטר אובן מכשירים כמו כל תנור, ניקוי יסודי, חמום בחום מקסימלי כ 20 דקות, מכניסים תבניות לחדשות. ויש מי שאוסר להכשיר טוסטר אובן לפסח אפילו בצורה זו.
ב. על ידי המתנה 24 שעות וחמום לפני ההפעלה. יש מהספרדים שמקילים לכתחילה לעשות כן על ידי נקוי התבניות בלבד.