כללי

השאלה: בס"ד

שלום כבוד הרבנים,
רציתי לשאול שתי שאלות-
האחת- מדוע ישנה קניה בבית הכנסת של "כל נדרי" וכ´ו..
האם הקניות האלה והעיסוק בכך במהלך התפילה מכבד אותה?
השניה- האם אני יכולה לתת בגדים שקטנים עלי והם לא לפי מידת הצניעות הראויה ,כלומר חולצות קצרות ,בהנחה שאני יודעת שמי שאני מעבירה לה את זה לובשת גם גופיות ?

בתודה רבה מראש-מור

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 10:01:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. תחילת המנהג היה לפאר את בית הכנסת ולרוממו בתרומות נאות, אלא שלצערנו פעמים רבות זה הפך להיות עסק ואז קוראים דברים לא נעימים, אבל ביסוד הדבר בא לצורך אמיתי ומועיל, ואם ממשיכים במסורת המקורית אין בכך פעולת מסחר, כיוון שהעיקר הוא בית הכנסת.
ב. נראה שאם את יודעת שהחברה תלך בהן בצורה לא צנועה אין לתת לה. בגד שברור שילכו בו לא צנוע אין להעביר, אא"כ יתכן לעשות בו שינויים שיהפך להיות צנוע.