כללי

השאלה: בס"ד
שלום כבוד הרב:
1.האם אפשר לחתוך בשבת?
2.האם זה צנוע ללבוש מיכנסיים ?
3.איך נוטלים ידיים שופכים שלוש פעמים לימין ושלוש פעמים לשמאל ואזמברכים או שקודם מברכים ואז נוטלים?
4.האם זה בסדר שנוטלים ידיים אחרי שירותים וגם ליפני האוכל אז זה בסדר שתהייה אותה מגבת ניגוב לשניהם או שעדיף שתהיה מגבת נפרדת?
5.אחותי התאומה חלמה עליי שאני חולה ושאנחיות שלי הגדולות רוצות לקחת אותי לאשפז אותי או משהוא כזה אפשר לדעת אולי מזה אומר??
תודה רבה .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:30:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. מותר לקרוע לא לחתוך לפי קוים וסימנים כל דבר שצריך את הנחתך, אולם אם לא צריך את הנחתך אפשר לחתוך.
2.לא.
3. בנטילת ידים של בוקר נוטלים לסרוגין, ימין - שמאל. לאוכל צריך ליטול פעם אחת כמות של רביעית על כל יד.
4. אפשר אותה מגבת.
5. דברי הבל ורעות רוח, וחלומות שווא ידברו.

יהי רצון שנזכה לשמוח בשמחת הרגל