כללי

השאלה: שלום רב וחג שמח
האם אני צריך לנטול 3 פעמים במצב הזה?
כלומר שאני קם נטילה אחרי שאני מתפנה נטילה ולפני שאני רוצה לברך ברכות השחר

מתי נחשב לי תפילה בציבור?כלומר אם למשל אני מאחר לבית הכנסת מתי בכל זאת זה נחשב לי תפילה במניין ומה לגבי אם הגעתי כאשר הציבור בעמידה

יש חג בו מניחים תפילין?מה לגבי כיפור?

בזמן הנחת תפילין מתי אסור לדבר ומתי כבר מותר שלא לצורך תפילין?

כל טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 12:38:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. עיקר נטילת ג´ פעמים היא בקימה מהשינה, לאחר שרותים יש נוהגים כך, אבל לא חובה, אלא רק נטילה אחת חובה.
ב. אם אומרים תפילת לחש עם הציבור זו תפילה בצבור, שאר המקרים אלו דרגות נמוכות יותר.
ג. לא.
ד. עד גמר הנחת תפילין של ראש וכריכת הרצועות על האצבע, אין לדבר.

גמר חתימה טובה