כללי

השאלה: שלום רב
יש לי כמה שאלות:
האם מותר לקחת ריבית מהבנק? זאת אומרת אם אני עושה תכנית חסכון אז הבנק נותן (משלם) לי ריבית על זה, מצד שני הבנק גם לוקח ריבית לעצמו בחלק מן המקרים אם זה הלוואה או כל מיני עמלות למיניהם.

עד מתי ביום צריך ללכת אם ציצית,עד שקיעת השמש?

בקדיש שמתי לב שיש כאלו שאומרים (המתפללים) "יהא שמה רבא מברך לעלם ולעלמי עלמיא" ויש כאלו שממשיכים עד "...דאמירן בעלמא" מה נכון להגיד ואם יש הבדל במה שצריך לענות בקדיש או חצי קדיש או קדיש יתום האם בכולם צריך לענות אותו דבר? אשמח לתשובה מפורטת ופשוטה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 12:01:36 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. לבנקים יש היתר עיסקא המתיר להם לעשות פעולות לטובת הכסף.
ב. עד שקיעת חמה חובה, ולאחר מכן בגד יום צריך גם בלילה (מספק).
ג. יש בכך מנהגים שונים, לדעת הב"י יש לומר עד המילם דאמירן בעלמא, ואילו לדעת המג"א ורוב האשכנזים מפסיק לפני המילה יתברך ושומע השאר מהש"ץ. אם אדם עונה על קדיש במקום שאסור לו להפסיק, בודאי לא יאמר אלא עד "יתברך".