כללי

השאלה: שלום! רציתי לשאול אם אני יכולה להשתמש בכרטיס רב קו של חבר שלי מהלימודים שיש לו נסיעות חינם בכרטיס שלו כי אבא שלו עובד בדן והוא עצמו לא נוסע באוטובוסים. אני יודעת שמין הסתם התשובה היא לא, אבל אני באמת חושבת שאולי זה כן מותר כי הרי הוא לא שיכפל לי כרטיס או משהו, הוא פשוט ויתר לכאורה על הטבה שלו והעביר אותה אלי... אולי זה שאלה טיפשית אבל העניין הוא שאני סטודנטית ואין לי כרגע הכנסה סבירה והכרטיס הזה יכול לחסוך לי המון כסף לכן אני ממש מתעקשת למצוא איזה פירצה בהלכה שתתיר לי את זה.. אבל אם זה באמת אסור אני לא אשתמש בכרטיס.. תודה רבה ושבת שלום! אגב- אשמח אם השאלה לא תפורם באתר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:35:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הכרטיס הזה הוא חלק מהשכר שאבי החבר מקבל, ופרושו שזה כסף של אבי החבר, א"כ הוא יכול לתת לבן או למכור לאדם אחר. אבל אם אין זה שכר אלא הטבה לעובד בלבד, כאן נראה שאין להקל שהרי ההנהלה רוצה לתת רק לעובד ולא לאחרים.