כללי

השאלה: בס"ד שלום רב

רציתי לדעת כמה בירורים
אם על דף כתבתי כבד בס"ד הפסקתי ובאתי וחזרתי באותו הדף צריך לכתוב שוב בס"ד?

בשבת לגבי קופסת טונה שימורים של זיתים מלפפונים חמוצים ותינרס

אפשר שיטה לגבי כל אחד איך אני יכול להעביר אותם שיהיו ראוים לאכילה כלומר בלי הרבה זמן ובלי הרבה נוזלים בלי לברור?

לגבי קופסת טונה אני רגיל להוציא את השמן בפתיחה עם המכסהאני לוחץ את המכסה על הטונה בעת הפתיחה האם נקרא לברור?
אם כן,מה השיטה לכל אחד מהדוגמאות שהבתאי לך מאוד חשוב לי לדעת לגבי תירס וטונה כי זה מאוד נפוץ

כל טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:34:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אין חובה לכתוב בס"ד, אלא שנהגו לכתוב בראש כל עמוד או לאחר הפסקה גדולה (יום), אבל סתם יציאה איננה מחייבת ולא נהגו לחזור ולכתוב בס"ד.