יהודים וכלבים

השאלה:

שלום יש לי שאלה, למה נבראו הגויים? האם הם זה הסיטרא אחרא ואנחנו הקדושים?, האם תפקידם להחטיא אותנו ובגלל זה היה ציווי לחסל באכזריות את המואבים העמלקים המדיינים ומי שלא נשמע לציווי נענש, למה היה צריך להכות אותם באכזריות? כי הם מסמלים את הרוע? האם כל העולמות מושפעות בעיקר מפעוליתיהם של היהודים?, תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 7:32:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הגויים נבראו לעבוד את הקב"ה, וכך יהיה לעתיד לבוא. הם מושג של הם ואנחנו אלא יש בעלי תפקידים שונים בעולם. אמנם מי שמפריע להתגלות קדושת הקב"ה בעולם הוא צריך להסתלק ולהשאיר את הבריאה לכל מקדשי השם.
נראה שכדאי מאד לעסוק בדברי תורה והלכה הפרטיים, ולא להתעסק בענייני העולם הכללי שזה מיועד רק לאנשים מסוימים.