טרמפ והורים

השאלה: שלום הרב,
יש לי שלה בקשר לכיבוד הורים
אמא שלי אוסרת עלי לקחת טרמפים חוץ מצמתים מסוימות לבד, למרות שיש צומת קרובה לבית שמידת הסכנה היא יחסית פחותה, אם כבר נסעתי והגעתי הביתה היא לא מודאגת...
אני בחורה בת 18.5 בשרות לאומי וחבל לי על הזמן והכסף.
אני צריכה להקשיב לה מדין כיבוד הורים ולא לנסע בטרמפים או שיש מקום שאני יוכל?
תודה רבה ויום טוב!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:12:32 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שהנושא מצער את אמך נראה שאת חייבת לשמוע בקולה, אולם אם איננו מצער כשאיננה יודעת אינך חייבת, ואולם דרך החכמים היא לא לגרום לתקלות ולא להביא את האמא לידי צער, אלא קמעא קמעא היא תתרגל ואת תתרגלי ולא תגיעו חלילה לידי כעס ומחלוקת.

בברכת כתיבה וחתימה טובה