טפילין וטלית

השאלה: שלום
שמי זוהר בן 40 מראשון
יש לי בן ועוד שנה יחגוג בר מצווה
דודה שלי שהיתה קרובה מאוד לילדים שלי אך בשנים האחרונות ניתקה קשר מסיבה לא ידוע לנו שלחה לו מתנה בדואר ליום הולדת ה 12 בנוסף לכסף גם תפילין וטלית לקראת הבר מצווה בשנה הבאה.
היא לא התיעצה איתנו ההורים ואפילו שלחה זאת בדואר עם מכתב מצורף שזה הבטחה שנתנה לאימי המנוחה לפניי שנפטרה וכו...
הדודה הזאת (כבת 60 )חיה לבדה מאז ומתמיד וכמו כן חולה מאוד.
לעומת זאת אני יודע שאת התפילין והטלית לבר מצווה קונה האבא או הסבא וזו לא סתם מתנה
שאלתי:
האם להחזיר לה את הטפילין עם מכתב הסבר עדין?
האם לוותר על התענוג שאבא קונה לבנו טפילין.ולא להעליב אותה?
אנא יעצו לי.
לבי אומר להחזיר לה ומרות הכאב שבדבר,זאת לא סתם מתנה.

תודה

זוהר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 4:13:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה לי שאין צורך להחזיר, כדאי רק לבדוק שאכן התפילין נעשו כדין והם ראויים לבן שלך, ואם אכן כך הדברים, הרי שיש לקבל את התפילין ולהודות לדודה על המתנה, ואולי כדאי בכך לחדש את הקשר. האבא איננו מחוייב לקנות לבן תפילין, אלא א"כ אין לבן תפילין אז האב קונה לו, אולם אם יש תפילין ממקום אחר אין חובה על האב לקנות תפילין, וכדאי את הכסף של התפילין להעמיד לטובת עוד שעורי תורה והדרכה לבן, שיוסיף יראת שמים.