חשוב

השאלה: בס"ד
כבוד הרב שלום
אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות על אף העומס-
1. עד מתי אפשר לומר ק"ש שעל המיטה בשעון חורף?.מה עושים?
2. הייתה לי מערכת יחסים מסוימת שב"ה נגמרה אך באחת הפעמים אותו חבר שאל אותי אם אני מעונינת להיות אשתו לעתיד והוא הביא לי טבעת. עכשיו- לא היו עדים ולא היו שום ברכות. סליחה על הבורות אבל אני ב"ה רווקה נכון??
3. למה מתייחס הביטוי הקם להורגך השכם להורגו? לזמן מלחמה?
תודה רבה ובשורות טובות בע"ה.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 11:58:25 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. לאחר חצות לילה (היום 11:30 ) אומרים ק"ש בלא ברכה.
2. אין חשש כשלא היו עדים. בכל אופן תמיד צריך להזהר מנושאים רגישים כאלו, ולא להתקרב לשאלות כאלו.
3. כל אדם שידוע שבא בודאות להרגך או אם תתנגד יהרוג אותך, במקרה כזה אתה יכול להורגו, במקרה שלא מסתבר שיהרוג אותך אין היתר להורגו. ברור שבשעת מלחמה האויב בא על מנת להרוג ועל כן הכלל חל, אבל סתם מקרה הוא לא תמיד בא להורגך.