חיים ומוות ביד הלשון

השאלה: שמעתי לאחרונה שבכוח הדיבור (ובמקרה של שעת רצון) דברים יכולים לקרות- גם אם הם לא ממשיים כרגע או שמכוונים לעתיד.
אני מכיר אדם וקבוצת אנשים שאומרת (בצחוק אפילו) שאם הם ימותו בצבא אז הם רוצים הנצחה ומצבה במקום מסויים (זה סוג של בדיחה שהם רבים על מקומות בלוח להנצחת אנשים)ומאחר שלדיבור יש לפעמים כוח, גם בלי שיודעים מזה וגם אם צוחקים- זה עלול להיות מסוכן...
מה אפשר לעשות במקרה כזה כדי לבטל את הדיבור השגוי הזה???

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 7:30:39 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי לגשת אליהם ולומר להם שלא יוציא אדם דבר רע מפיו הן ברצינות והן בצחוק, ושישתדלו בכך. כמו כן אם אינם מעונינים בכך כדאי להרגיל אותם לומר שכל הדברים שיאמרו כעת הם דברים בטלים וליצנות בלבד.