זיווג

השאלה: בס"ד
שבוע טוב כבוד הרב
האם בגלל אופי שונה צריך לפסול את הזיווג שמזדמן לי?{היה לי בעבר קשר עם בחור והסיבה שנפרדתי ממנו זה האופי השונה ביננו?האם זה אפשרי ליצור קשר עם בחור חרדי ואני דתיה לאומית,זה יפריע בהמשך הקשר-כלומר אם מתחתנים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:23:09 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הכל תלוי באיש ובאשה, אפשר להתחתן חרדי ודתי לאומי, ובלבד שמגיעים לאיזה מסגרת אחת שלאורה יתחנכו הילדים והבית יונהג, אבא ואמא הם שני קברניטים של אוניה, וצריך לעבוד בהרמוניה על מנת לקדם את הבית. על כן אם קובעים צורות עבודה משותפות אפשר לבנות בית בכל צורה, אולם אם יש חלוקי דעות בסיסיים כבר בהתחלה זה בדרך כלל לא מסתדר בהמשך.