"וורט"

השאלה: בס"ד

כבוד הרב, שלום רב.

רציתי בבקשה לדעת מה עושים בוורט.
מה ההורים אמורים לעשות, על מה לדבר. מה סוגרים.
האם מביאים מתנות? וכד´?

(מכיוון שאני ובן זוגי שניינו הבכורים במשםחות אז לא כזה יודעים..)

תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 11:45:44 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב.

"וורט" בדרך כלל היא הפגישה בין הורי החתן והכלה, שם בד"כ נפגשים ומדברים זה עם זה, ויש שקובעים שם גם את התנאים, ועושים שטר "תנאים" (אפשר להשיג בחנויות לדברי קדושה, וכן באינטרנט). דהיינו מה כל צד יתן לבני הזוג ומתי ינשאו זה לזו (הגבלת תאריך). אצל רבים ה"וורט" ותנאים זה אותו הדבר.
אין חובה לעשות זאת אלא לצורך הכרה וקירבה בין הצדדים. יש שעושים את התנאים רק לפני החופה ממש, והוורט הוא רק מפגש בין הצדדים, להסכמה עקרונית לנשואין.