התרת נדר ושבועה

השאלה: שלום רב,
יצאנו לטיול עם משפחתי היה טוב וכייף.
לקראת הסוף קבענו לצאת למסעדה שהגענו בעל המסעדה לא דיבר יפה לבעלי.. ואז בעלי החליט לצאת ולא לאכול שם בעוד שמשפחתי נשארה ולא הבינה מה קרה.
ואז נסענו הביתה ותוך כדי נסיעה בעלי התעצבן ממש גם על בעל המסעדה וגם על זה שמשפחתי לא קמה והיתה לצידו למרות שהם לא שמו לב כ"כ למה שהיה.
ואז כל הדרך הביתה בעלי כעס
ונדר נדר תוך עצבים שלא יסע יותר עם משפחתי לטיולים ונשבע אפילו בילדיי.
תוך כדי עצבים על שטיות.
שאלתי:
איך מפרים את הנדר והשבועה. ומתי הכי מוקדם שאפשר..
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 2:30:06 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אצל בני ספרד יש נוסח של התרת נדרים, קללות ושבועות (במחזורי ראש השנה), כדאי לעשות לפחות לפני שלשה (יש שעושים כל ערב ראש חודש).