התרת נדרים

השאלה: כבוד הרב שלום רב,
יש לי שאלה: קראתי באתר אחר שכדי לעשות התרת נדרים צריך ללכת לרב שבקיא בהתרת נדר ולספר לו את הנדר , עומדים שלושה אנשים ,ואומרים: מותרים, מותרים לך, מותרים לך.

השאלה שלי, ראיתי באתר שיש את הברכה (שמופיעה למטה) מתי קוראים אותה?
ואם מספיק שאומרים מותרים לך שלושה פעמים

תודה מראש

ויעמדו השואלים ויאמרו:
שִׁמְעוּ נָא רַבּוֹתֵינוּ. הֲרֵי אָנוּ מבַקְשִׁים מִמַּעֲלַתְכֶם להַתִּיר לָנוּ וּלְנָשֵׁינוּ וּלְבָנֵינוּ ולִבְנוֹתֵינוּ וּלְכל הַנִּלְוִים לָנוּ, כּל נדָרִים, שׁבוּעוֹת, חֲרָמוֹת, נִדּוּיִים, נזִיפוֹת, וּלְבַטֵל כּל קלָלוֹת, אָלוֹת, שׁמִיתוֹת, וכל דּבָרִים רָעִים וַחֲלוֹמוֹת רָעִים, וכל מִינֵי עַיִן הָרַע הֵן, וכַיוֹצֵא בָּהֵן.
והמתירים אומרים:
בִּרְשׁוּת קֻדְשָׁא בּרִיךְ הוּא וּשְׁכִֽינְתֵּיהּ וּבֵית דִּין שֶׁל מַעְלָה וּבֵית דִּין שֶׁל מַטָּה. מֻתָּרִים לָכֶם מֻתָּרִים לָכֶם מֻתָּרִים לָכֶם שׁרוּיִים לָכֶם שׁרוּיִים לָכֶם שׁרוּיִים לָכֶם מחוּלִים לָכֶם מחוּלִים לָכֶם מחוּלִים לָכֶם אֵין כָּאן נדָרִים, אֵין כָּאן שׁבוּעוֹת, אֵין כָּאן חֲרָמוֹת, אֵין כָּאן שׁמִיתוֹת, אֵין כָּאן עַיִן הָרַע, אֵין כָּאן נִדּוּיִים, אֵין כָּאן קלָלוֹת, בֵּין שֶׁקִלַּלְתֶּם אֲחֵרִים, בֵּין שֶׁאֲחֵרִים קִלּלוּ אֶתְכֶם, בֵּין שֶׁקִלַּלְתֶם אֶת עַצְמכֶם אוֹ שֶׁנִתְחַיַּבְתֶּם שׁוּם קלָלָה, אוֹ חֶרֶם אוֹ קוֹנָם, אוֹ שׁוּם גזֵרָה רָעָה, אוֹ חֲלוֹמוֹת רָעִים, אוֹ פִּתְרוֹנוֹת רָעִים, בֵּין שֶׁחֲלַמְתֶּם עַל אֲחֵרִים אוֹ אֲחֵרִים חָלְמוּ עֲלֵיכֶם, כּוּלָם בּטֵלִים וּמְבוּטָלִים, כַּחֶרֶס הַנִשְׁבָּר וּכְדָבָר שֶׁאֵין בּוֹ מַמָּשׁ, וּכְשֵׁם שֶׁהִסְכִּימוּ והִתִּירוּ לָכֶם בֵּית דִּין שֶׁל מַטָּה, כָּךְ יַסְכִּימוּ ויַתִּירוּ לָכֶם בֵּית דִּין שֶׁל מַעְלָה, וכל הַקּלָלוֹת וַחֲלוֹמוֹת רָעִים, יִתְהַפּכוּ עֲלֵיכֶם ועָלֵינוּ לטוֹבָה ולִבְרָכָה, כּדִכְתִיב: וַיַּהֲפוֹךְ ה' אֱלֹהֶיךָ לךָ אֶת הַקּלָלָה לִבְרָכָה כִּי אֲהֶבְךָ ה' אֱלֹהֶיךָ, וּכְתִיב: ואַתֶּם הַדּבֵקִים ב ה´ אֱלֹהֵיכֶם חַיִּים כּוּלכֶם הַיּוֹם. יִֽהְיוּ לרָצוֹן אִמְרֵי־פִי והֶגְיוֹן לִבִּי לפָנֶיךָ. ה' צוּרִי וגֹאֲלִי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 8:45:29 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תעשי בדיוק כפי שהרב המתיר יגיד לך.