התרת נדרים לחתן

השאלה: שלום,
שבוע הבא אני מתחתן בע"ה...
להורי אין בעיה שאצלי בבית החדש אני ינהג לפי הדברים שלמדתי בעצמי.
אצלנו בבית נוהגים מנהגים שונים כגון: איסור שרויה בפסח, 6 שעות בין בשר לחלב וכו´
אני כבר כמה שנים שומר 3 שעות ואני רוצה לאכול שרויה בפסח.
רציתי לשאול, האם אני צריך לעשות התרת נדרים? אם כן, האם ספציפי לגבי הדברים הללו?
תודה מראש...

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 2:43:09 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש לעשות התרת נדרים ספציפית על כל דבר שאתה רוצה להתיר. עליך לגשת לרב שבקיא בדיני נדרים שיצרף שלשה שישבו ויתרו. השאלות שאתה מעלה אינן פשוטות להתרה, מכיוון שאלו מנהגי קהילות ומנהגים טובים שנהגו בהם בעם ישראל קשה להתיר. אבל זו שאלה שצריכה פרוט ואני מעריך שהרב המתיר ידע לענות כהלכה.