התנהגות בעבודה

השאלה: שלום, שאלתי לגבי
עמיתה לעבודה היושבת איתי באותו משרד -
כיצד עלי להתנהג כאשר אני רואה שמרבית מהזמן היא גולשת באינטרנט . ובמצבים של שיחה מול הבוס היא יוצאת שהיא עסוקה רוב הזמן ואין לה זמן לדברים אחרים. יש לציין שהיא משתמשת בחנופה.
זה חורה לי מפני שאני באופיי מאוד מסורה ועובדת קשה עם עומס רב והדבר מפריע לי על זה שאין צדק בעניין הזה.
כיצד עלי לעבוד על עצמי או בכלל להגיב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:17:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני מכיר אותך ואת החברה, באופן כללי התורה מצווה אותנו "לא תשנא את אחיך בלבבך, הוכח תוכיח את עמיתך" האיסור הוא על שנאה בלב, וישנה חובה של הוכחה. ברור שהוכחה קשה בימינו ויכול להביא לידי סכסוכים, אבל הדרך שהתורה אומרת היא לדבר עם האדם שחושבים עליו דברים רעים, לנסות להגיע לידי פשרה והבנה, אולם אם אין אפשרות צריך לפעול בדרכים אחרות (כגון על ידי שליח וכדו´), אבל הצעד הראשון הוא דיבור ישיר ולהסביר כיצד צריכה להראות עבודה והקפדה על שעות עבודה.