התאבדות

השאלה: שלום ,

כמו שיש המתת חסד לבעלי חיים , למה אי אפשר שגם בן אדם שרע לו מאוד , לעשות המתת חסד לעצמו ?
ואם בן אדם מתאבד , הקב"ה לא מוחל לו ? מה זה עושה ?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 12:34:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. לא הבנתי את ההשוואה של אדם שהוא צלם אלוקים ואילו בהמה אין בה כל צלם ודמות קדושה, יש איסור להתעלל בה ולצערה אבל המתתה לצורך לא נאסרה, ולכן שוחטים בעלי חיים למאכל אדם. כמו כן מותר לעשות ניסויים בבעלי חיים לצורך רפואת אנשים. המתת חסד ברובה היא לצורך האדם שקרוב לחולה שאין בו כח לסבול, ועל כן אין היתר להמתת חסד.
אדם שמתאבד מלבד שעובר על איסורי תורה, הוא מואס במתנתו של הקב"ה שנתן לו חיים, והוא כופר בטובה, הוא אדם שמקולקל במדות. כמו כן אדם כזה מגלה שהוא אלים, יש אלימים כלפי אחרים ויש אלימים כלפי עצמם, ועל כן אדם כזה איננו בתוך כלל ישראל וקבורתו מחוץ לגדר, לא עם כל בני ישראל.