השחתת זקן הפנים

השאלה: שלום רב. לפי פירוש החכמים השחתת זקן היא עקירתו מהשורש. אם כך גילוח בסכין גילוח עדיף על מכונת גילוח, שכן יש מכונות שפשוט תולשות את השיער מהשורש ואז זו באמת השחתה לפי הפירוש. סכין, מאידך, רק חותכת את השערה. אם כך אולי עדיף סכין. והאם גילוח שלא כנגד צמיחת השיער, כלומר גילוח לא למשעי, המשאיר כמה מילימטרים של זקן זה כן בסדר גם לפי המחמירים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 8:12:05 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המכונות אינן עוקרות אלא חותכות את השערה במספרים. לעומת זאת התער עוקר.
בדבר שאלתך השניה, הכוונה לעשות עם מכונה ולהשאיר מספר מלימטרים זה בסדר גמור. (מלבד הקבלה שלא רוצה שיגעו כלל בזקן, אבל הלכתית הדבר מותר).