השבת אבידה,נטילת ידיים בבוקר

השאלה: בס"ד

שלום וברכה !
ברצוני לשאול 2 שאלות :

1. מה עדיף : ליטול ידיים בכיור שנמצא באותו החדר של השירותים (כמובן שהשירותים והמקלחת סגורים ע"י וילון או כיסוי השירותים) והכיור קרוב מאוד לחדרי בו אני לן *- או - לרדת מפלס בבית וליטול ידיים בכיור שאינו בחדר שירותים ??

2. מצאתי אוזניית בלוטוס´ . קראתי מאמר בו נאמר כי מכיוון והאוזנייה ניתנת לרכישה בכל חנות מוצרי אלקטרוניקה ואין עליה סימנים - אני יכול לקחתה לעצמי . (האוזנייה נמצאה לפני כחודש וחצי - בינתיים פירסמתי ואף אחד לא בא לקחתה ..)

בברכת פסח כשר ושמח , נתנאל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:37:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. ליטול בקומה העליונה.
2. אם אין עליה סמנים וכמו כן לא הונחה בצורה מיוחדת אפשר לקחת, אולם כדאי לפרסם תחילה שנמצאו אוזניות, ואם יבוא אדם לתת לו את האוזניות הללו. אם לא יגיע המאבד אפשר לקחת לעצמך.