הצלת חיי אדם בשעת אסון

השאלה: לפי היהדות, את מי מצילים קודם בשעת אסון? (ילדים, נשים, גברים)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 2:53:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש הרבה פרטים בשאלה, על כן אפנה אותך למקומות שסוגיא זו דנה ותחפש את המקרה שאתה רוצה, עיין הוריות יג ע"א במשנה, יו"ד רנב סעיף ח בשו"ע וברמ"א. יו"ד סי´ רנא ש"ק ס"ק יא. יש שם דברים שהאשה קודמת (האכלה, בית השבי ועוד) ויש דברים שהאיש קודם. לגבי ילדים בספרות התשובות יש לכך התייחסות אבל באופן כללי יש להקדים גדול לקטן, אבל אם יש עוד מודדים אזי הדינים משתנים.