הסתה בעיתונות!!!!

השאלה: פרסמו השבוע בעיתון חילוני הודעה תמימה כביכול על משיח וכ"ו לאחר בירור קצר באתר שבסוף המודעה ראיתי דברים חמורים ה´ ישמור דברי הסתה כנגד רבנים גדולי ישראל מכל המגזרים למעט חב"ד נכתבו השמצות על אדמו"רים מגור ועוד על מורנו הרב עובדיה הי"ו על ר´ אלעזר אבוחצירא והרגשתי שמחובתי למחות על ביזוי תלמידי חכמים כמו כן נכתבו דברי הסתה כנגד אישי ציבור החל מראשי ממשלה שונים עד חברי כנסת מרצים מארגון הידברות ועוד האם לדעת כבוד הרב יש צורך להעביר את זה לגורמים רלוונטיים משטרה וכדו´ או פשוט להתעלם אשמח לקבל תשובה בהקדם בתודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 7:27:11 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם השאלה היא הלכתית הרי שיש רק חובת מחאה, וביחוד לשלוח לאותו עיתון. אולם לגבי משטרה אינני יודע מה היא עושה והאם היא מטפלת בדברים מסוג זה, ועל כן צריך לברר קודם אצל אנשים שיודעים מה עושה המשטרה במקרים אלו, ואם לא עושה דבר אין לשלוח לה, ואם הם מטפלים הרי שכדאי.