הנאה מראיית בשר וחלב

השאלה: הנאה מראיית בשר וחלב (למשל בתכנית 'מאסטר שף'), בעקבות המאמר 'קישוטי ערלה בסוכה'. הרב מציג במאמרו את מחלוקת האחרונים לגבי הנאה מראייה של פירות ערלה, ומסיק שבפירות שנועדו לנוי יש להחמיר. בשר וחלב אסור גם שלא 'דרך הנאתו'. האם ניתן להסיק מכאן שאין להנות מתחרויות בישול בהם משתמשים בבשר וחלב. (אפילו אם המבשלים הם גויים). תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' חשון תשע"ז 22:47

בס"ד

שלום וברכת ד'

לא. בסוכה יש מצווה לעשות סוכה נאה, ועל כן יש מקום לאסור הנאת ערלה בקישוטי סוכה, אבל בבשר וחלב אין כל מצווה וממילא אין איסור בהנאה בראיה. כמו כן איסור הנאה בבשר בחלב הוא כשנתבשלו יחד אבל סתם ערבוב אין בו איסור, וכן בבשר עוף וחלב הרבה פוסקים סוברים שאין איסור הנאה. כך שאינני יודע מה עושים בתוכניות המוזכרות, אבל כדי לאסור בהנאה צריך שיהיה בישול של בשר בהמה וחלב, ואפילו הכי איסור הנאה של ראיה לא נאסר בכך אלא כשנהנה מגוף האיסור.

ברור שכל נפש נקיה סולדת מראיית דברים אסורים, ואין ראוי לראות דברים אסורים המשפיעים על הנפש, אבל לא מעיקר הדין.