הלל ביום העצמאות

השאלה:

1.מדוע אנו אומרים הלל ביום העצמאות,הרי אנחנו לא במצב המתוקןוהאידיאלי...
2.מדוע התורה נכנסת לנו לדברים כ"כ קטנים (וגם קצת קטנונים)הרי זה לא עוזר לנו,ולא מקדם אותנו להגיע למטרה שלונו,לקדש את שם ה´ בעולם...?
3.האם יש משמעות לתפילה בלי משמעות פשוט להגיד מילים בלי להבין ולהיתחבר?
תודה רבה...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:04:47 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. בתקופת אחשווראש היו צריכים לומר הלל (אלא שלא היו בארץ) למרות שעדיין היו עבדי אחשוורוש, וכן בעליית עזרא עדיין לא היו משוחררים לגמרי אלא ברשות הפרסים עלו לארץ. ללמדך שאין חובה להיות במצב האידיאלי כדי להודות לקב"ה על נפלואתיו עמנו, עד שמגיעים למצב האידיאלי הדרך ארוכה, אולם יש בה שלבים של התקדמות. וכעת אנו מודים על שלב אחד.
2. התורה מלמדת אותנו שאין דברים קטנים (או קטנוניים כלשונך) אלא כל דבר קטן אם הוא מאת הבורא הוא גדול, קטן וגדול לא נמדד בעינים שלנו אלא אם הוא מאת הבורא הוא גדול ואם הוא מאדם הוא קטן. כך שכל החיים שלנו מונהגים על ידי הקב"ה אפילו הדבר הפשוט ביותר של נעילת סנדל וגרביים הם צוויים של הקב"ה והם דברים גדולים.
3. אין זאת הרמה הגבוהה ביותר אבל דרגה מסוימת יש בה.