הלכה

השאלה: אמא של אישתי נפתרה לפני כ10 ימים   יש הטוענים שאסור לאישתי במשך חודש להיכנס ולבקר בבתים של אחרים  אפילו של  אימי  ואחרים טוענים שמותר לה רק אסור לה להיכנס לבית שיש בו אישה בהיריון מה נכון ומה ההלכה אומרת לגבי 30 הימים שבהם הילדים צריכים לשמור  בימים  אלה ומה לגבי הימים שאחרי ה30

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:11:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין כל הגבלות מהסוג שהזכרת על פי דין, ועל כן אפשר להכנס לכל מקום, אלא שיש לה דינים של איסור שמחה ומסיבות מרעות, טיולים וכדו´. אין כמעט הבדל לגבי ילדים בין חודש לשנה, אלא לעניין בגדים שלא לובשים נקיים אלא מעט מקומטים וכו´, כמו כן רחיצה רק הנצרכת ולא סתם לתענוג.

המקום ינחם את המשפחה