הלכה שבת וכשרות

השאלה: שלום לכם אישים יקרים

בריטה (מסנן מי ברז) למלא אותו בשבת שיסנן לי מים מהברז ולהשתמש במים בשבת מותר לי?

ביצים של תנובה יש על מה לסמוך לגבי הכשרות?

אני שומר בד"ץ והורי בעזרת השם שיתחזקו באמונה שלמה ותשובה לא משנה להם בד"ץ רציתי לדעת אם יש על מה לסמוך ולהיות רגוע התקשרתי אמרו לי לא בד"ץ והחלות של רשת "מאפיית הכהנים" כתוב בהשגת הרבנות חולון וגבעתיים?

רציתי לדעת אם זה לא בד"ץ איך אפשר לבדוק אם יש על מה לסמוך או שזה לא בסדר ולא לאכול נקודה
איך בודקים?

אשמח ממכם לרשימת רבנים שיש על מה לסמוך עליהם גם אם לא יהיה כתוב לי בד"ץ בהם כמו הרב לנדא(של הקוקה קולה) שמארו לי שזה בסדר כמו בד"ץ

כל טוב תזכו למצוות ואריכות ימים
אשמח לראותכם בבנין בית המקדש במהרה בימנו אמן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:53:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם רוב האנשים שותים בלא סינון, וגם אתה אינך מקפיד אלא כשנמצא, אבל אתה שותה במקום אחר מים רגלים, א"כ לכו"ע מותר להשתמש בבריטה. אם אתה מקפיד מאד לא לשתות מי ברז יש מקום להחמיר.
ב. אין בעייה בביצים.
ג. אפשר להתקשר למועצה דתית חולון ולשאול על הכשרות.
ד. אין לי רשימות רבנים.

צום החמישי לששון ולשמחה