הכשלת גויים

השאלה: שלום רב!

האם מותר ליהודי שיש ברשותו סוני(קונסולת משחקים) ובערך תשעה משחקים (שחלקם מכילים על גבי האריזה ובתוך המשחק דמויות שאינם צנועות) להציע אותם למכירה ברשת?
רוב הסיכויים שהקונה יהיה גוי,אך יש מצב שיהיה יהודי.

שאלתי היא : האם מותר למכור את המשחקים האלו לגוי או שגם בגוי יש מכר משום מסייע ביד עוברי עבירה?
ובנוסף מה יש לעשות במצב שיהודי רוצה לרכוש אותם משחקים?האם לסרב?

תודה וחודש טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:34:09 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הכשלת גויים זו מחלוקת ראשונים, אבל בנידון דידן כיוון שיש הרבה משחקים ורק חלק לא צנועים אפשר לתלות שהוא קונה זאת בשביל המשחקים המותרים, ועל כן אין בזה לפני עור כלל, בין יהודי ובין גוי.