החלפת שם

השאלה: שלום ..
תראה הציעו לי להחליף את שמי כי הוא לא תואם לתאריך הלידה שלי ואני בת 24 בלי זוגיות ובלי כיוון לעתידי והייתי אצל אחת ששעוסקת בזה והיא לא נורמולגית אבל היא עובדת ע"פ קוד יה והיא אומרת שהשם שליממש לא טוב לי אני כולי בחששות האם כדאי לי עכשיו בגיל כזה להחליף את שמי והאם זה לא ייצור לי בעיות ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:35:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שינוי שם זה לא דבר עצמאי, רק שינוי אישיות ודרך הם המביאים לשנות את מהותו האדם. לימוד תורה, אמונה חזקה, מעשים טובים, ברור האדם ותפקידו בעולם הם היוצרים אדם. שינוי שם יכול לפעמים להצטרף בסוף תהליך כזה, אבל סתם שינוי שם זו פעולה חיצונית שאיננה מועילה בפני עצמה.