החלפה או הוספת שם

השאלה: בוקר טוב כבוד הרב
קוראים לי עדנה. אני אשה נפגעת אלימות שהצלחתי להתגרש אחרי 20 שנה ולקחת אחריות על חיי. ההורים שלי לא בקשר איתי . חשבתי שזה בגללי אבל במסגרת הטיפול שלי הסתבר שאבא שלי התעלל בי מינית כשהייתי קטנה. אני לא רוצה כל כך להרחיב כי אני מאחורי זה ומתמודדת.
כבר מזמן אמר לי רב להחליף את השם הפרטי.
אמא שלי קראה לי עדנה על שם אחותה שנפטרה בגיל שמונה חודשים מדלקת ריאות. אני מגיל 18 התמודדתי עם סרטן שלוש פעמים וניצחתי. החיים שלי קשים כלכלית ונפשית אך אני שורדת.
רציתי לשאול על השם מיי , לא כמו חודש מאי אלא כמו השם may עם צירה באות הראשונה מם.
אני מתחברת לשם הזה ורציתי לשאול אם טוב להחליף את השם הפרטי מעדנה למיי או להוסיף מיי שם שני או כל אופציה אחרת שעשויה להועיל.
אשמח לתשובה .
תודה רבה
עדנה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 7:48:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל שם צריך שיהיה לו משמעות מסוימת, השם שהוצע לא ראיתי בו כל משמעות ותוכן, על כן יש להשתדל למצוא שם בעל תוכן רוחני.

שנה טובה