הורדה במשכורת

השאלה: האם אני יכולה לבקש מהבוס שלי שיפחית לי את הסכום התלוש משכורת בכדי שאני יקבל הנחה בארנונה שאני משלמת כי אני צריכה שההכנסות שלי ושל בעלי יהיו עד 2500 בשביל לקבל הנחה בארנונה כך זה פועל בבני ברק אודה לכבוד הרב על תשובתו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:15:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל בקשה שהיא על פי דין, דהיינו שאין כאן שקר וקבלת משכורות באופן לא חוקי (מתחת לשולחן) הרי זה מותר. ולכן אם אמנם תרד לך המשכורות אין בעיה הלכתית בכך, ובלבד שלא יגרם כאן שקר וחלילה חילול ד´.