הוספת שם

השאלה: שלום רב
שמי ירון, לאחרונה הוםפתי את השם "חי" לשם משפחתי על פי המלצה שקיבלתי מרב לפני כמה שנים. כשסיפרתי זאת בעבודה אמרו לי שעשיתי טעות והייתי צריך להוסיף את זה לשם הפרטי ולא לשם המשפחה. שאלתי היא האם זה נכון והאם עשיתי טעות? עליי לציין שאני בן 38, רווק ועשיתי זאת על מנת לזרז את זיווגי שמשום מה מתעכב.

אודה על תשובתך
ירון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 9:21:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי השינוי צריך להעשות באדם ולא בשם, אם היה שינוי באדם יכול לשנות את שמו, אולם ללא שינוי בהתנהגות, חשיבה הבנה קיום מצוות וכדו´ אין טעם לשנות רק את השם.
עיקר שינוי השם שבא אחר שינוי ההתנהגות הוא בשם הפרטי ולא בשם המשפחה.