האם אפשר לצום במקום צום יום הכיפורים שלא צמתי?

השאלה: שלום רב

השנה, ביום הכיפורים, חטפתי מיגרנה קשה מאוד בצהריי יום הכיפורים הכוללת הקאות, והייתי חייבת לשבור את הצום (בהוראת רופא של הקהילה). מאז אני מסתובבת עם תחושה רעה שלא צמתי ביום הכיפורים ובאופן כללי, אני עוברת שנה לא קלה.
רציתי לדעת האם יש אפשרות לצום במועד אחר כמעין "כפרה" על כך שלא צמתי ביום הכיפורים? למשל בראש חודש אולי, או בתאריך אחר?
אשמח לתשובה במהרה,

רחלי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 2:38:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין צום במקום יום הכיפורים, אבל מי שנאנס והיה צריך לאכול ביום הכפורים בגלל הוראת רופא, הרי זה כאילו הוא צם בעצמו, אלא שנאנס. לדעתי אם ההוראה נתנה על ידי רופא אין זה ראוי לצום, כדי שלא יתערער מעמד הרופא וקביעותיו. אלא שאת יכולה להרבות בתפילה וצדקה שהקב"ה לא יביא אותך עוד לנסיונות ומעתה הכל ילך על מי מנוחות אי"ה.