דילמה אישית

השאלה: בס"ד
כבוד הרב שלום יש משהו שמפריע לי המון זמן אני חוזר בתשובה כ 3 שנים ב"ה התחזקתי מאד, לפני כ4 שנים הייתי בקשר אם מישהי והצעתי לה נישואין קניתי לה טבעת היא הסכימה ושמתי לה אותה על ידה כעבור זמן היחסים הידרדרו והחלטנו להיפרד היא החזירה לי את הטבעת למרות שזה לא עניין אותי רציתי להמשיך קדימה לאחר מכן התחלתי להתחזק בדת. שמתי את זה מאחורי אבל היום אני יוצא לשידוכין וכבר זמן מה זה מתעכב לי, שמעתי שהיא התחתנה אבל זמן רב לא מצליחה להביא ילד.
כבוד הרב יכול להיות שבעצם נתינת הטבעת התקדשנו אחד לשני חשוב לי לציין שהיינו לבד בזמן שהצעתי לה כלומר לא היו עדים האם עדין יש בכך משהו?
אני רוצה להתחתן כבר ואני מרגיש שזה מעכב אותי אני זה היתה טעות הייתי רחוק מהשם לא ידעתי המון דברים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:58:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קידושין ללא עדים אין להם כל תוקף הלכתי, והם כלא היו כלל, היו שהחמירו בעד א´ (עיין שו"ע אבן העזר סי´ מב סעי´ ב), אבל כשברור שלא היו עדים כלל אין לכך כל תוקף.
השתדל להמשיך ללכת בדרכך להתחזק באמונה ויראת שמים.

ראו בטוב ירושלים