גזל בעבודה

השאלה: שלום! קודם כל ישר כח על עבודתיכם!!
אני עובדת בחנות בתור קופאית, בחנות, אנו לא עובדים עם מחשב וקוד ויש המון פריטים (חנות ציוד) שרוב הפריטים עם מחירים אבל יש גם הרבה שלא ואז יש להסתמך על הזיכרון או לשאול הרבה פעמים אני עושה חשבון ולאחר שהלקוח הלך מגלה שהוא שילם יותר ממה שהי´ה צריך ואין לי דרך לאתר אותו (מדובר במספר שקלים נמוך לא נזק כספי משמעותי) יש לצי´ין שאני נזהרת מאוד בגזל ואם יש לי חשש אפילו של 10 אגורות אני לא לוקחת סיכון ובודקת את העני´ין אבל תמיד אפשר לעשות טעויות ואני בטוחה שיש מצבים של גזל שהיתי מעורבת בהם ואני עד היום לא מודעת אלי´הם השאלה שלי איך ניתן לנהוג במצבים כאלה כדי שלא י´הי´ה לי גזל גם מבעל המקום וגם מהקונים? תודה רבה!!! תזכו למצוות!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 9:01:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שחובה לעשות בדיקה לפני כל מכירה, דהיינו יש להקפיד אפילו בשקלים בודדים, שהרי דין פרוטה כדין מאה, ואין להקל בכך. על כן יש לעבוד ביתר מתינות ולעשות חשבונות מדוייקים. על ידי עבודה מדויקת יותר את גם מטיבה עם בעל החנות שלא נכשל באיסור גזל, והרי הוא בודאי לא רוצה חלילה להכשל בהכי.