גודל הכיפה ומיקומה

השאלה: שלום הרב. בישיבה התיכונית בה אני לומד, יש לי הרבה חברים שחובשים כיפה בצורה מגוכחת. בין אם היא קטנה, בין אם היא לבושה על החלק האחורי של הראש (בצורה מוגזמת) ובין אם גם וגם.

בכל פעם שאני מציע להם ללבוש כיפה גדולה יותר או לפחות ללבוש אותה במרכז הראש, אני מקבל את אותן התשובות בסגנון של: ´´כיפה זה לא חובה בכלל´´, ´´תראה לי הלכה שכתוב שצריך שייראו את הכיפה מ360 מעלות...´´ ועוד כל מני תירוצים.

אעריך מאוד אם תשלח לי תשובה הכוללת מקורות הלכתיים לגבי כיפה מכובדת. אם אני מגזים או טועה, בבקשה תאמר לי.
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 8:06:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לדעת הרב שלמה קלוגר זצ"ל יש חובה שיכסה את רוב הראש, לעומת זאת לדעת הגר"מ פיינשטיין זצ"ל (אגר"ח או"ח א, א) מספיק שיראו את הכיפה מכל צד, וכך נראה לדינא שהעולם נוהג, ואי אפשר לדרוש יותר ממה שהעולם נוהג, וכן הסכים הגרע"י שליט"א (יחו"ד ד, א). עיין עוד פניני הלכה פ"ז.

כתיבה וחתימה טובה