בקשת סליחה מן הנפטר

השאלה: לפני כמה שנים נפטר המקובל הרב נתן בוקובזה זצ"ל מנתיבות. היה לו בחייו תוכנית רדיו שבה הוא בירך מאזנים ופתר להם בעיות. ייחסו לו כוחות רוחניים מיוחדים. בעקבות שיחה ששמעתי על רבנים מתחזים שרלטנים חשבתי גם הרב בוקובזה לכזה ואמרתי לכמה וכמה אנשים שהרב בוקובזה הוא מתחזה, והבאתי "ראיות" מדברים שאמר בתוכנית ולי הם היו נראים כתרמית. כשנפטר הרב בוקבוזה וקראתי עליו כתבות התחוור לי לפתע שמדובר בצדיק אמיתי. האם אני צריך לאסוף אנשים ולבקש סליחה ליד קברו? אם כן, אם אפשר לפרט מה בדיוק צריך לעשות. תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 7:03:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

על פי דין תורה כיוון שיש במעשה בזיון ת"ח, על כן עליך לבקש סליחה בקברו, יש לאסוף עשרה יהודים ולעלות לציונו, לחלוץ נעלים מפתח בית העלמין ולגשת לקבל ולבקש סליחה. במקרה כזה צריך לפרט את החטא שנעשה. ברור שצריך את שאר חלקי התשובה, דהיינו חרטה על הנעשה וקבלה לעתיד שלא לדבר על אדם כל דיבר שיש בו חשש לשון הרע.

ותשובתך תקובל