בגדים בשלושת השבועות

השאלה: בס"ד

שלום לכבוד הרב...

***ששאלתי לא תתפרסם באתר בבקשה! תודה רבה!

אני נמצאת בבעיה גדולה מאוד!
אני מתנדבת שרות לאומי בירושלים...
ובמשך תקופה ארוכה ניסינו אני ואחותי הגדולה למצוא זמן בו היא תוכל להגיע לירושלים על מנת שאוכל לקחת אותה לחפש בגדים בעיר!

היא עובדת כל יום ולכן לא הייתה לה אפשרות לבוא אליי לירושלים!
היום היא הודיעה לי שהצליחה לבקש חופש ליום שלישי הקרוב...כדי לבוא אליי לירושלים!
ואכן זהו כנראה אחד הימים היחידים שיתאפשר מבחינת שתינו שתבוא לעיר הקודש!
אין לי עוד הרבה זמן להיות בירושלים כיוון שבערך עוד פחות משלושה שבועות מסתיימת שנת ההתנדבות שלי בעיר!

אחותי גם דתייה ברוך ה´...אבל לא כמוני,
ולכן היא לא מקפידה על עניינים כגון שמיעת שירים וקניית בגדים בתקופה זו!

רק עכשיו חשבתי על זה...והיא כבר קבעה את יום חופשי!
אני ממש לא רוצה לאכזב אותה...
כמו כן זה מעין זמן איכות שלי ושלה ביחד, דבר שכמעט ולא התאפשר בשנה האחרונה ושנה הבאה כנראה לגמרי לא יתאפשר כיוון שאני יוצאת ללמוד במדרשה והיא מתחילה ללמוד לימודים באוניברסיטה!

אני רוצה שהיא תגיע לעיר, חיכיתי לזה המון זמן!
אך המטרה של בואה לירושלים היא שאקח אותה לטייל בעיר כדי לחפש בגדים!
היא לא מקפידה ואם אגיד לה שלא קונים בגדים בזמן הזה...אני לא חושבת שתשנה את דעתה..
יכול להיות שתתבאס ממני ותגיד "אז למה באתי בכלל?"
ואולי אפילו הדבר יגרום לה להיות אנטי כי היא גם ככה חושבת שאני יותר מדי מגזימה ...

***עניין נוסף הוא, שאני חוששת שאם כבר אסתובב איתה בעיר ואמצא "מציאה"
הפיתוי יהיה גדול וארצה לקנות!
בת דודה שלי מתחתנת בעוד 4 חודשים ועדיין לא קניתי בגדים!
אם הייתי חושבת על זה לפניכן יכול להיות שכבר הייתי קונה... אבל שכחתי!
ואם אמצא בגד שאהיה מעוניינת לקנות אותו בשלושת השבועות?
והאם יש עניין של - לקנות ולהשתמש רק אחרי שלושת השבועות?

מחכה מאוד לתשובה בהקדם האפשרי...תודה רבה!
וצום מועיל לכולנו!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 7:11:25 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם יש מציאות אפשר לקנות בתקופה זו עד ר"ח, ובלבד שלא להשתמש בהם עד אחר ט´ באב. וכן לעניין האחות אם היא לקחה חופש יהיה לה הפסד כספי בכך שלא תקנה, ועל כן אפשר להתיר לה לקנות ולא להשתמש. בכל אופן כדאי למעט בקניות ג"כ שלא להרבות בשמחה, אבל את ההכרחי ומניעת הפסד כספי אפשר. ברור שלחתונה אפשר לחכות עוד מספר שבועות ורק לאחר מכן לקנות (מלבד אם ישנה מציאה מיוחדת שלא תחזור עוד).