אתר רווח אישי

השאלה: שלום כבוד הרב ,
יש אתר באינטרנט שנקרא "לוקרז" אם שמעתה עליו ,
אתה עונה על סקרים , כל סקר שאתה מקבל אתה מרוויח Ptz [כסף בלוקרז].. אם ה-Ptz אתה יכול לקבל מתנות אליך הביתה [מצלמות , משחקים , חולצות , קונסלות וכו´] ..
1.רציתי לדעת אם יש בעיה באתר הזה , לקבל מתנות מהאתר ? זה אתר אמיתי , לא רמאות ויש הוכחה על זה ב-Ynet..

2.אם מזמינים 20 אנשים לאתר מהמשתמש שלך אתה מקבל משתמש VIP באתר.. רציתי לדעת אם אני ישלח לאנשים שירשמו זה החטאת\הכשלת הרבים\היחיד?

תודה רבה , שבת שלום.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:37:50 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם זה רק לענות על סקרים אין בכך איסור, והכסף הוא על בזבוז הזמן. לכן גם מותר להביא אחרים. אולם אם יש שם דברים אחרים כגון: זימה או לשון הרע אין להכנס לאתר זה.