אמונות טפלות

השאלה: שלום לך לפני כמה ימים ראיתי קשישה ענייה ומוזנחת ברחוב היא הייתה עם לבוש מוזנח ביותר הרגליים שלה היו במצב קשה האגודל של הרגל שלה הייתה ממש ארוכה אני ממש בטעות הסתכלתי על הרגל שלה והיא העיפה מבט רשע על הרגלים שלי ואני נבהלתי שיום אחד הרגליים שלי חס וחלילה יגיעו למצב שלה אני שמעתי אמונות בסגנון הזה אז שאלתי היא בעצם אם הסתכלתי עלייה יש סיכוי שזה יקרה לי?ובכללי אמונות טפלות זה אמיתי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:35:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמונות טפלות כשמן כן הוא - הן טפלות. העיקר שהאדם לא יכנס לפחדים ומחשבות רעות מכיוון שהמחשבות הרעות והחולשות למיניהן הן הגורמות לעיקר המחלות בעולם. אדם צריך ללכת בדרכו האמיתית ולהתקדם ולא לחשוב על הבלי רוח ודמיונות. והעיקר אם תראי שוב את אותה אישה ענייה תני לה צדקה, שזו המצווה האמיתית השייכת במקרים כאלו.