איסור לדרוך על ציפורניים

השאלה: האם אסור לדרוך על ציפורניים? יצא לי לראות כמה פעמים נשים באוטובוס משייפות ציפורניים שמעתי פעם שאסור לדרוך ושזו סכנה אבל אנחנו לא יכולים לשלוט במה שאנשים אחרים עושים? (בנוסף אחותי משייפת ציפורניים בבית על הרצפה ואני לא יכולה להגיד לה מה לעשות כי זה רק יוביל לריבים...)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:09:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

האיסור לדרוך על צפרנים הוא לאשה בהריון, ולא סתם אשה. ועל כן אין כל חשש.
נשים שמשייפות צפרנים באוטובוס אינן נוהגות כדרך בנות ישראל החכמות.

בברכת כתיבה וחתימה טובה